петак, 20. јануар 2017.

DIY room decor I Colorful jar

Poozdrav djevojke. Dobrodošli u moj novi post. Danas sam odlučila da uradim prvi DIY projekat na mom blogu. Jedva sam čekala dan kada ću imati vremena i kada će mi se dati da vam uslikam neki DIY i evo napokon je došao. Ovaj projekat uopšte nije težak a jako je kreativan i ukrasiće vam sobu. Kao što vidite po naslovu u pitanju je šarena tegla. Ako želite da vidite kako sam ja ukrasila 
teglu nastavite čitati ovaj post.




Potrebno:

Tegla (skinite naljepnicu sa nje tako što ćete je staviti u vruću vodu)

Vodene boje ili tempere 

Kist


Na ovoj slici imate sve korake kako sam ja ukrasila teglu. Vi naravno ne morate sve iste boje kao ja, možete kako god želite.






1. korak: Izaberite boju koju želite, uzmite kist i tapkajte po tegli samo po jednom dijelu. Ja sam za prvu boju uzela crvenu. Znajte da će biti 5 dijelova tako da rasporedite boje.

2. korak: Drugi korak je isti kao prvi samo uzmite drugu boju. Kada završite svih 5 boja ostavite da se vaša tegla osuši. Ako hoćete možete dodati neki natpis ali ja nisam jer mi je ovako ljepše.






I na kraju tegla ovako izgleda. Šarena je i jako slatka, vrlo dobro će poslužiti u mojoj sobi. U nju sam stavila olovke da ne bude prazna.



Nadam se da vam se ovaj DIY projekat svidio, ako jeste pokušajte i sami da napravite nešto ovako, ne mora biti isto kao moje, pustite mašti na volju. Vidimo se uskoro, ćao!

Vaša Anja! :)

9 коментара: