субота, 11. фебруар 2017.

Kako editujem slike za Instagram? 📷

Dobrodošli u moj novi post. Napokon je došao vikend, izgledalo je kao da traje cijelu godinu. Ne znam da li je samo meni tako sporo prošla ova sedmica, ali nema veze. Došao je vikend i došlo je vrijeme da se malo odmorim od škole. Nemam baš mnogo toga za učiti stoga sam odlučila da napišem jedan post. Odlučila sam da vam pokažem kako ja editujem slike za instagram, ili neku drugu društvenu mrežu. Ne želim da vam ostavim korisničko ime mog instagrama jer smatram da još uvijek nisam spremna da vidite ko sam ja. Nadam se da će uskoro doći i za to vrijeme, i da ćete me upoznati i vidjeti kako izgledam. Pređimo na temu posta, a to je editovanje slika. Slike editujem uz pomoć aplikacije VSCO, vjerovatno i najpopularnije i najbolje aplikacije za editovanje. Imam je otkad sam dobila telefon i nisam je nikad izbrisala jer je stvarno odlična i korisna. Instalirajte je ako želite da imate prelijepe fotografije.




Prvo što uradim jeste da uđem u aplikaciju i izaberem sliku koju želim da editujem. Ja sam odmah ušla u ovu sliku, jer nisam htjela da vam pokazujem svoje slike. Kada sam ušla u sliku kliknula sam na ovaj drugi znak po redu, tu vam se nalaze svakakvi efekti. Imate oko desetak efekata, a ako želite više morate platiti. Ja sam izabrala efekat C1 i podesila na 7+ tako što sam ponovo kliknula na efekat.



Sledeći korak je podešavanje svjetlosti, kontrasta, oštrine itd. Ovaj dio je malo dosadniji od prethodnog, ali ipak on je presudan za ljepotu i kvalitet fotografije. Na ovoj slici imate sve kako sam ja podesila izgled fotografije. Sve sam spojila u jednu sliku jer bi bilo besmisleno da stavljam šest identičnih slika.


Exposure +1

Saturation -1

Contrast +1

Fade +4

Sharpen +4





Ako vam se sviđa kako ste uredili sliku kliknite na kružić skroz dolje desno, i kliknite da želite da vam se sačuvaju promjene. Provjerite da li ste sto posto sigurni da vam se sviđa fotografija. Ako jeste kliknite na Save to gallery. 




To je to što se tiče editovanja ove fotografije. Evo kako je izgledala prije editovanja, a kako poslije.



Meni se mnogo dopada kako je ova fotografija uređena, a nadam se da se i vama dopada. Inače ne editujem svaku fotografiju isto, mislim na to da ne stavim uvijek isti efekat ili možda svjetlost, sve zavisi od fotografije. Vidite kako je na prvoj slici nebo sasvim obično i pomalo tamno jer ja nemam baš dobru kameru, ali kad sam editovala sliku nebo izgleda jako moćno. Nekad efekat uopšte nije potreban, kada nebo prosto izgleda prelijepo onda efekat i editovanje uopšte nisu potrebni. Što se tiče editovanja mojih selfija, tu je postupak malo drugačiji. Prvo odlazim u aplikaciju Air brush i otklanjam sve nečistoće na licu, ili zamaglim pozadinu ako je potrebno. Ova aplikacija ima mnogo mogućnosti te vam je preporučujem da je instalirate, nećete se pokajati. Zatim odlazim u VSCO i radim sve ovo što ste mogli vidjeti u mom postu. Zatim ako je potrebno i ako ljepše izgledam, stavljam bijelu pozadinu uz pomoć aplikacije Nocrop. Slika je onda spremna za objavu. Nadam se da vam se dopao današnji post. :)

Vaša Anja! :*


email: anjasland@gmail.com
instagram: @anjaxly



18 коментара:

  1. I ja također koristim VSCO Cam, mislim da je daleko najbolja aplikacija za editovanje. :)
    Super post ! <3

    everydayema.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  2. Takođe mi se jako sviđa VSCO cam i mislim da ima previše dobrih efekata, sa njim slike mogu da ispadnu i više nego profesionalne ♥
    Odličan post ♥

    Die with memories,not dreams

    ОдговориИзбриши
  3. Ja rijetko koristim efekte.Cesce su to samo ostrina,svjetlost,saturation,warmth i to je to.Super ideja za post:)
    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  4. ja koristim samo efekte na instagramu, al imam i vsco, ali rijetko ga koristim..

    Maggie's Blog

    ОдговориИзбриши
  5. Odlican post! VSCO je jedna predivna aplikacija koju cesto koristim, a takodjer koristim i snapseed. <3

    leylaslifee.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Jako mi se svida kako uređuješ slike,a ja također koristim vsco i prezadovoljna sam time

    Eunoia

    ОдговориИзбриши
  7. Ja takođe koristim VSCO, i mislim da svaki kvalitetni Instagramer bi trebalo da koristi tu aplikaciju! Sviđa mi se kako uređuješ slike, mada ja ne volim toliko C1, više mi se dopadaju HB2 i A6. :)
    Sjajan post! :)

    http://lifella2.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. S' obzirom da mi telefon nema memorija za VSCO, sve slike uređujem preko kompjutera, pa onda prebacim na tel. Uglavnom koristim efekte sa instagrama ili u najvećem slučaju samo pomjerim osvjetljenje. Divan post, divna slika:)

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  9. Divan post, kao i blog! Ja takodje sve svoje slike uredjujem u VSCO, najbolja aplikacija definitivno! :)

    https://katarininsvijet.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши