понедељак, 10. април 2017.

Da li sam organizovana ili ne?

Ponovo se vraćam redovnom blogovanju zbog čega mi je mnogo drago. Ovih dana sam baš razmišljala o organizovanosti, i mogu vam iskreno reći da nisam previše organizovana osoba. Na svakom početku školske godine kupim sebi jednu svesku koju ću koristiti kao planer, i to traje oko dvije sedmice, i onda jednostavno zaboravim na njega. Ukrasim ga najljepše što mogu i sve bude spremno za pisanje, ali ne ide mi. Organizacija definitivno nije sinonim za mene, i nadam se da ću uspjeti da to nekako popravim. Mogu reći za sebe da sam poprilično spontana osoba. Ja sebi u glavi zamislim kad ću šta da radim, ali često se nešto promjeni u tom planu. Sigurna sam da to nije jako dobra osobina, jer ipak je bolje organizovati svoje obaveze u planer.




Mislim da u mom razredu niko ne posjeduje tu malu sveščicu za zapisivanje obaveza, jer njih ni ne zanima toliko škola kao mene. Dobro, postoji nekoliko odličnih učenika, ali mislim da se neki od njih više provlače nego što stvarno zasluže te ocjene. Sad ispada da se ja hvalim kao da sam nešto posebna, ali nisam, svi smo mi na neki način slični. Svi smo mi isto godište, imamo iste obaveze koje moramo izvršiti, ali razlikujemo se po mnogo čemu. Imali smo prije nekoliko dana nekakvo predavanje o bezbjednom korištenju interneta, i jedna djevojka nas je upitala da li znate šta je blog. Većina njih je lupala neke gluposti koje nisu ni slične blogu, a ja nisam htjela da kažem, ni ja ne znam zašto. Djevojka je rekla da je to kao mali onlajn dnevnik, i to je savršeno sročila. Ovo što ja sad ovdje pišem bi se definitivno moglo pisati i u dnevnik, samo što se ovakvo pisanje dijeli sa drugim ljudima koji to žele pročitati. Što se tiče organizovanosti bloga, ne mogu se pohvaliti. Već znate da nisam stigla pisati skoro mjesec dana, i to zbog školskih obaveza. Ali i kada sam našla vremena za pisanje, samo sam otvorila novi post i nijedna riječ nije iz mene izlazila. Tako da sam shvatila da mi je bila potrebna pauza dok mi inspiracija ne kucne na vrata. Definitivno mi na svakom raspustu dođe mnogo inspiracije, te postovi izlaze redovno. Ma svi vi definitivno znate kada naiđe blogerska kriza, ne možete smisliti šta da pišete i kako, pa jednostavno ne možete. Svima nama se to bar jednom desilo, nema potrebe da lažemo.




Ovaj post nije bio previše dugačak, ali imala sam želju da ga napišem. Ne želim da glumim da sam nekakva preorganizovana osoba, kad nisam. Pokušaću ponovo da sve obaveze zapisujem u planer, ali nisam sigurna koliko će to dugo trajati. Mislim da se moram držati načina za planiranje koji meni odgovara, to je sigurno najbolje. Ne znam kakva je kod vas situacija što se tiče organizovanosti, jer se svi mi razlikujemo i odgovaraju nam druge stvari. Neko je savršeno uredan i ima perfektno uređen planer, dok neko neuredno zapisuje sve stvari u mali blokčić, a neko ne može da zapisuje obaveze pa to ti je. Nadam se da ste uživali čitajući ovaj  post, i da ste zapravo shvatili da nisam pretjerano organizovana osoba, što definitivno nije dobro, i što moram popraviti. :)

2 коментара: