четвртак, 13. април 2017.

Na prvi pogled

Prva knjiga koju sam pročitala od pisca Nikolasa Sparksa jeste ova o kojoj ću danas pričati - Na prvi pogled




Džeremi Marš je pouzdano znao da nikad neće otići iz Njujorka, da svoje srce više nikome neće dati pošto je jedva preživeo raspad prvog braka i da nikada neće imati decu. Sada Džeremi živi u malenom gradu Bun Kriku u Severnoj Karolini, veren je sa Leksi Darnel, ljubavlju svog života, i očekuju da začnu porodicu. Ali upravo kad sve naizgled blaženo teče, tajanstven i uznemirujući imejl će pokrenuti niz događaja koji će uticati na vezu mladog para. 

Koliko zaista poznajemo one koje volimo? Kako rešavamo neizbežne sumnje, roditeljske strahove i prepreke koje nam se ponekad nađu na putu? Ovo je roman koji govori o patnjama, napetosti, romansi i iznenađenjima svih mladih bračnih parova, a pre svega o čaroliji večne ljubavi.





Napisala sam vam kratki opis koji se nalazi na poleđini knjige. Ja volim da čitam romantične knjige, ali više volim akcione i neke misteriozne. Otišla sam u biblioteku neznajući koju knjigu da uzmem, i dugo sam birala mogu vam reći. Na kraju sam odlučila da uzmem ovu knjigu, jer nisam nikad pročitala ništa od ovog pisca, a mogu vam reći da sam čula i pohvale i kritike za ovu knjigu. U ovoj knjizi se govori o ljubavi između Džeremija i Leksi, a ubrzo nakon toga Leksi ostaje u drugom stanju i oni odlučuju da se vjenčaju. Džeremi je novinar koji je živio u Njujorku prije nego što je upoznao Leksi. On odlučuje da se preseli u mali gradić Bun Krik gdje ona živi. 

Ne želim više da vam prepričavam radnju, jer onda ne bi baš bilo lijepo ako želite da pročitate ovu knjigu. Dosta puta mi se desilo da neko prepriča gotovo cijelu knjigu, i onda izgubim želju za čitanjem. 



Moj utisak: Ne mogu reći da sam previše oduševljena ovo knjigom, ali ne mogu ni reći da mi se ne sviđa. Radnja je nekako neubjedljiva i kraj me mnogo razočarao. Očekivala sam srećan kraj, ali ono što se na kraju desilo i nije nešto što se meni sviđa. Obožavam čitati (romantične) knjige koje imaju srećan kraj, jer mene stvarno pogodi kada se nešto loše desi i ostanem tako tužna gotovo nekoliko sati. U nekim djelovima knjige sam se stvarno nasmijala jer je pisac baš lijepo iskazao ljubav između njih dvoje. Najviše mi sve sviđa Džeremi, jer mi se čini kao da voli Leksi svim svojim srcem. Dakle, ako ste ljubitelj romantičnih knjiga onda vam mogu preporučiti ovu knjigu. Ako ste previše emotivni, ne bih vam preporučila. Slobodno pročitajte ovu knjigu, možda će se nekom svidjeti više nego meni.

OCJENA 6/10




18 коментара:

  1. Odlican post. Jako ljepo napisano. Moram priznati da sam uzivala citajući.

    Q&A na mom blogu, posjeti ga: http://stroongana.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista divan post, uživala sam. Nadam se da ću nekada pročitati knjigu i da će mi se dopasti:)

    http://sosihappylife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja nisam nikada čitala ništa od tog pisca, odlično si opisala knjigu i ostavila svoj utisak, nisi previse odala a opet nisi nas ni ostavila sa premalo informacija, sve na svom mestu <3
    Mislim da ću nabaviti knjigu čisto kako bih se nasla na raznim poljima jer obično ne čitam romnatične knjige :)
    I po prvi put sam na tvog blogu pa sam tu priliku iskoristila i malo pogledala ceo blog i pošto su mi se stvarno jako svidele i teme postova i izgled bloga - zapratila sam te <3
    Ako želiš možeš i ti uraditi isto, značilo bi mi <3 <3

    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши
  4. Ako voliš romantične knjige ovog tipa sa srećnim krajem, preporučujem "Beležnicu" istog autora (ako je već nisi pročitala). Odličan post :)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala ti, nadam se da ću pročitati tu knjigu. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Sparks rarely has happy endings. His books are very touching and sometimes hard to read. Nice post.

    www.fashionradi.com

    ОдговориИзбриши
  7. Nikolas Sparks mi je omiljeni pisac pored Gijom Musoa.Sparks je napisao knjigu "poruka u boci" kojom sam odusevljena ! Preporucujem ti je <3 Jako mi se svidja tvoj blog te sam se i prijavila! Bilo bi mi drago ako bi i ti posetila moj blog i prijavila se ukoliko ti se dopadne isti <3 https://anastasijakostic.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ću je pročitati, hvala na preporuci. Inače, hvala ti mnogo, drago mi je da ti se sviđa. :)

      Избриши
  8. Zanimljiv post :) Svidja mi se tvoj blog

    Ako zelis zaprati me, ostavi komentar i uzvraticu ^^ <3
    www.infashionchains.com

    ОдговориИзбриши