четвртак, 31. август 2017.

Moj planer #BTS

I sami ste svjesni koliko je malo ostalo do početka škole, nema potrebe da vam naglašavam. Imali smo skoro tri mjeseca da se odmorimo i eto, sada moramo ponovo da učimo i patimo se. Previše mi je drago zbog toga, jedostavno vam ne mogu opisati koliko. Dobro, neću previše da naklapam o tome kako mi se ne ide u školu. Tema današnjeg posta je kako sam ja uredila svoj planer. Ove godine sam odlučila da ga ponovo napravim, ali i da pokušam redovno da ga koristim. Čitala sam dosta o tome kako je mnogima pomogao i da su se bolje organizovali uz pomoć planera, tako da sam ovaj put odlučila da ga napravim i redovno koristim. To je ustvari obična sveska koju sam ja pretvorila u planer, ali nisam uređivala spoljašnju stranu jer mi to nije toliko bitno. Bitno mi je samo da imam gdje da zapišem sve obaveze, kontrolne, pročitane knjige, odgledane filmove i druge stvari. Meni se mnogo dopada kako sam ja to sve napravila, pa ako vas interesuje nastavite da čitate. 




Kao što sam već napomenula, nisam uređivala spoljašnjost sveske. Dopada mi se i ovakav izgled, baš mi je nekako kul. Izgled bi bio savršen za nekakav travel planner, ali ja ne putujem baš često pa nema potrebe da ga pravim. Ako ste vi jedni od onih koji svaki mjesec obilaze različite destinacije odlično bi bilo da pokušate da ga napravite. Imate mnogo ideja na Pinterestu. Ta aplikacija mi uljepšava život, čim uđem u nju već sam inspirisana. Ko je nije instalirao ne znam šta čeka više. Vratimo se mi na moj planer. Rekla sam, ovo je jedna obična sveska pretvorena u planer, a to je i ono što najviše volim. Ljepše mi je nego kada kupim gotovi planer. 




Ovako izgleda početna stranica mog planera, iliti bullet journal-a. Nisam sigurna da li postoji razlika između njih, pa ako vi znate slobodno napišite u komentar. Meni je baš simpatičan ovaj naziv koji sam napisala na prvoj stranici, stoga sam ga i stavila. Ako se budete pitali gdje sam pronašla inspiraciju, odmah da vam kažem da na Pinterestu postoji na hiljade fotografija raznih planera, te sam je tu pronašla. I da ako vas zanima, prekrižila sam svoje prezime iz ličnih razloga.
Na sledećoj stranici se nalazi moj raspored časova i to nije toliko važno da bih vam pokazala.




Nakon toga slijedi stranica sa filmovima koje želim da pogledam u što kraćem roku. Ne zamjerite što se na većini stranica vidi otisak od flomastera sa druge strane, nisam mogla ništa da uradim povodom toga. Vjerujem da većina vas posjeduje ovakvu stranicu, i da vam pomaže kada čujete za neki dobar film. Mogu vam reći da mi se sviđa kako sam nacrtala ovu filmsku traku, a i nadam se da ću uskoro pogledati ove filmove jer sam čule lijepe riječi o njima.




Kada sam ugledala ovaj mood tracker na pinterestu oduševila sam se! Odlučila sam da napravim identičan jer mi se mnogo dopao. Nikada nisam zabilježavala svoja raspoloženja, ali za sve postoji prvi put. Možda mi i neće biti toliko zanimljivo kao sada, ali vidjećemo sve. Možda čak i nije toliko bitno da to zabilježim, ali nema veze, ja moram da probam sve što mi se dopadne. Ako se i vama dopada ova ideja slobodno je ubacite u svoj planer/bullet journal.




Odlučila sam da zapisujem i knjige koje budem pročitala. Juče sam počela sa čitanjem knjige Slobodna deca Samerhila, pa sam je i dodala na listu. Nekada ću možda napisati poseban post o toj knjizi, ako želite. Ovo je po meni veoma korisna lista.




Kao što i sami vidite, ovde ću zapisivati citate koje mi se dopadnu. Ova stranica mi se možda i najviše dopada od svih. Još uvijek nisam zapisala nijedan citat ali sigurna sam da hoću. Najvjerovatnije će se ovde naći najviše motivacionih citata, ali biće i drugih.




Kada sam tužna, samo pročitam ovu listu i odmah mi je bolje. Kada shvatim koje sve stvari me čine srećnom a da to ponekad i ne shvatam, bude mi bolje. Još nisam završila sa pisanjem, želim da cijela stranica bude popunjena a i biće. Preporučujem svima da ovo naprave, nebitno u kakvoj svesci.




I sada prelazim na ono najvažnije, a to je nedeljna lista. Ovde ću naravno da zapisujem obaveze koje moram izvršiti tokom dana, ali i pismene i usmene provjere da ne bih zaboravila na njih. Napravila sam i dio gdje ću zabilježavati koliko vode pijem dnevno, ali sumnjam da ću to redovno zabilježavati jer već imam aplikaciju za to. 

Nadam se da vam se dopao današnji post. Pišite mi u komentare da li vi koristite planer. :)

Instagram: @anjaxly
E-mail: anjasland@gmail.com



10 коментара:

  1. Planer ti je vrh vrhova! Mnogo mi se dopada kako si ga uredila. Fotkice su takođe sjajne! *-----*

    Novi collab -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/outfit-bloggin-collab.html

    ОдговориИзбриши
  2. Super post, ja sam par puta započela planer ali nikada nisam bila istrajna u tome, uvjek zaboravim da unesem obaveze ili mi se ne rade one koje sam zapisala.

    https://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, razumijem te u potpunosti! Zaista se nadam da ove godine neće biti tako. :)

      Избриши
  3. Jako lijepo si uredila planer. I ja isto vodim planer. Nadam se da ćemo boje ove godine biti ustrajne u tome. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  4. Jako mi je se dopada sto je tvoj planer rucno izradjen! Zaista si jako kreativna!
    Bas mi se svidja, sadrzi sve neophodno, naprosto je sjajan!

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Anja, evo me ponovo nakon 15 dana, čitam tvoj post. Verovatno znaš da sam bila na moru stoga nisam ulazila na blogove, ali eto, sad sam kod kuće. Što se posta tiče, izgledaš mi kao veoma kreativna osoba i tvoj planer je prosto savršen!

    My blog: Ana's blogger life

    ОдговориИзбриши