среда, 12. децембар 2018.

My december playlist

Jako sam originalna, znam to. Zapravo, smislila sam i neke druge teme, ali sam jednostavno imala želju da podijelim neke predivne pjesme sa vama i da zapravo vidite šta ja slušam. Trenutno su mi ove omiljene, ali to se kod mene jako često mijenja jer nekoliko pjesama konstantno slušam dok mi se ne smuče. Vjerovatno većinu ovih pjesama znate jer... pa da... većina ih je poznata. But, to nema nikakve veze, ako neko trenutno nema inspiraciju šta da sluša sada će da je dobije. Ovaj uvod će biti bukvalno prekratak i jako glup, ali šta da se radi. Jednostavno ćemo preći na stvar i neću više pokušavati da produžim ovaj uvod.

#1



Očekivali ste Billie na ovoj listi, znam. I vjerujte mi biće je još mnogo. Ova djevojka za par dana puni sedamnaest godina. Ja bukvalno nisam mogla da vjerujem kada sam to pročitala. Osim što izgleda dosta starije, ona je ostvarila prevelik uspjeh za kratko vrijeme, a to je i zaslužila. Posebno mi se sviđa ova pjesma koju je snimila sa samo četrnaest godina. Ja sa svojih petnaest ne znam šta ću sa životom, ali dobro.


#2

   


Božićna euforija bez ove pjesme? No way. Bukvalno svake godine u ovo vrijeme postane moja omiljena pjesma, a zauvijek će biti jedna od omiljenih Božićnih pjesama. Jednostavno uživajte i pretvarajte se da ste na raspustu i uživajte u prazničnoj euforiji iako imate gomilu obaveza. To je toliko ja.



#3


Puca ravno u srce. Prelijepa i preemotivna pjesma, samo ću to reći.



#4



Samo pokušajte reći da ova pjesma nije savršena. Šalim se naravno. Ustvari, ne? Kako može da vam se ne sviđa njezin glas i ova pjesma. Bukvalno sam postala opsjednuta ovom pjevačicom i njenim savršenim pjesmama. Pustite pjesmu i uživajte. 


#5




E sad jedna malo manje poznata pjesma. Ovaj bend je toliko underrated da je to nenormalno. Otkrila sam ih nedavno i mogu reći da su nekako jedinstveni i pjesme su im top. Ako niste znali za ovaj bend zahvalite mi se. Takođe, ova pjesma im je poprilično nepoznata tako da... poslušajte.


#6



Obožavam ovu pjesmu. Nekako je... ne znam... predivna. Zapravo, sve njegove pjesme su. Mnogo volim i Treat you better, ali ovu malo više. 



#7


Previše poznata pjesma, znam. But I love it, pogotovo 8D verziju. Ljudi, ako niste slušali 8D muziku, idite odmah na youtube i slušajte, obavezno stavite slušalice. Sigurno jeste, ali nema veze. Nema na čemu.


#8




Ponovo Billie Eilish. Rekla sam vam. Ja ovu pjesmu obožavam i nećete me spriječiti da je slušam petnaest puta zaredom. 


#9



Izvinite što smaram, ali trenutno sam opsjednuta ovom djevojkom. Nekako mi je jedinstvena i izdvaja se u masi drugih pjevača. Imam preveliku želju da je upoznam jednog dana ili samo da je vidim uživo.


#10




Otkrila sam ovu pjesmu prije nekoliko dana. Tekst je brutalan po meni kao i način na koji je otpjevan. Sve u svemu, odlična pjesma i bend. 


#11






Nećete vjerovati, ali ova pjesma mi se smučila koliko sam je puta odslušala i jednostavno mi više nije onako dobra kao prije. Izvucite pouku iz ovoga i ne slušajte jednu pjesmu konstantno. Ali pjesma je jako emotivna i ne mogu da ne zaplačem koliko god puta je poslušala. 


#12




Da li ste ovo očekivali? Vjerujem da niste. Pokrijem se ćebetom, upalim lampice, pijem toplu čokoladu, pustim ovu pjesmu i prisjećam se djetinjstva. Raj.


#13






Pjesma ima skoro milijardu pregleda i znate je sigurno. Neću previše komentarisati, jednostavno ova pjesma će zauvijek ostati u mom srcu. 


#14




Za ovaj bend bukvalno nikada nisam čula i slučajno sam ga otkrila. Ustvari, na nečijem blogu sam pročitala da je ovaj bend mnogo dobar i slažem se sa tim. Ova pjesma je jako dobra i preporučujem vam da je poslušate!

#15





Ne mogu da poslušam ovu pjesmu a da se ne sjetim Dejmona i Elene kako plešu. Ko je gledao Vampirske dnevnike shvatiće. Ja kada sam gledala tu seriju, a to je bilo davno, bila sam opsjednuta. Samo sam mislila o njoj i ništa drugo nije za mene postojalo. Ne znam zašto sam se toliko vezala za seriju koja mi danas i nije nešto toliko posebno, ali me veže za neki period i volim da se prisjetim toga. Ova pjesma će me uvijek podsjećati na tu seriju, jedino ako mi neki vampir ne izbriše sjećanja.

#16



Da, slušam i našu muziku, ali više volim stranu. Ovu pjesmu znam već dugo, ali sada je nekako često slušam i jako je lijepa. Inače po meni Dženan ima divne pjesme i trenutno mi je ova najaktuelnija.


#17



Opa, još jedna domaća pjesma. Aaaaaa..... ne zamjerite mi. Podsjeća me ova pjesma na jednu osobu, ne znam zašto, vjerovatno jer sam je često slušala tokom tog perioda... Rijetko slušam domaću muziku, ali sam ovu pjesmu zavoljela iz nekog razloga. Zašto zvučim kao zaljubljena jedanaestogodišnjakinja? Ne, ne želim to. 


#18




Ja jednostavno ne mogu da odolim ovom savršenom glasu. Tako je čist i prijatan. I pjesme su predivne, a ova se zajedno sa Sorry nekako izdvaja.


#19



Ja previše smaram sa istim pjevačima, ali nemojte mi zamjerite jer su oni trenutno popularni u mom životu. 


#20




Hmmm... nemojte se pronaći u ovoj pjesmi molim vas.




I to bi bilo to što se tiče moje decembarske plejliste. Ako ste bili u dilemi šta da slušate, nadam se da sam vam pomogla. Ovo su moje trenutno omiljene pjesme i prihvaćam i to ako vam se ne sviđaju, jer svako ima svoj ukus naravno. Uživajte u muzici. :D

















2 коментара: