четвртак, 4. мај 2017.

Šta nam to donosi maj?

Kao da se nešto čudno dešava sa ovim vremenom. Prolazi previše brzo. Prethodnih godina mi uopšte nije brzo prolazilo vrijeme, ali sada je drugačije. Kao da je neko promjenio da dan više ne traje dvadeset četiri sata nego dvanaest. Šta da kažem još na činjenicu da nam je stigao maj. Kad vam neko spomene maj, prve misli su da je to prelijep mjesec i da su temperature visoke. Mene takođe odmah podsjeti na lijepo vrijeme i u glavi mi se pojavi roza boja i ruže. I sve to stoji, maj je divan mjesec, ali postoji nešto u čemu baš i ne uživam. To je gomila završnih testova i ispitivanja. Znam da ih uvijek ima i uvijek će ih biti, ali ipak mislim da ih najviše ima u maju i početkom juna. Tada smo već premoreni od škole i u mislima nam je more i ljetne večeri, ali na to ćemo morati još malo pričekati. Sada je vrijeme kada se oko škole moramo najviše potruditi. I znam da je sada najteže. Moramo se skoncentrisati i zagrijati stolicu ako želimo da popravimo neke ocjene. Pomislite samo da nam je ostalo još samo mjesec dana i školske obaveze nestaju. Imamo skoro tri mjeseca da se odmorimo i opustimo, jer to smo ipak zaslužili.




 Sada moramo da učimo. Ako imate priliku da popravite neke ocjene sada je pravo vrijeme da se malo više potrudite. Lijepo vrijeme uvijek mami da izađete napolje, ali zacrtajte sebi da nećete ići nigdje dok ne naučite sve što trebate. Kasnije možete prošetati, pa čak i nagraditi sebe nekom sitnicom ako dobijete dobru ocjenu i vaš trud se isplati. Pokušajte da pronađete što više informacija o lekcijama na internetu, meni to uvijek pomaže. Često upotrijebim internet za više informacija, a nekad i razne enciklopedije. Takođe, ako to već ne radite, zapišite svoje obaveze. To ste čuli otprilike milion puta, ali mnogo je korisno. Pisala sam vam u nekom od prethodnih postova kako nikako nisam uspjela da koristim planer, ali evo sad sam opet pokušala i dobro mi ide. Svaki dan kad dođem iz škole zapišem ako imamo neki kontrolni, ili bilo šta što je potrebno da zapišem. Veoma sam ponosna na sebe jer ću ove godine vjerovatno uspjeti da ostvarim uspjeh od 5,0. Prošlo polugodište sam imala oko 4,8 prosjek, i izvlačila sam se na to da je bilo teško. Ma da ipak mislim da se nisam pretjerano trudila kao ovo polugodište, i da sam bila dosta lijena. To nije ni bitno. Jedini predmet koji moram popraviti je tehničko obrazovanje, najgori predmet na svijetu. Jeste da mi fali samo jedna petica, ali to je tako teško dobiti jer moram napraviti nekakav praktični rad. Mislim da bih bila mnogo srećnija da ovaj predmet ne postoji jer mi uništava život, haha. 




Vjerovatno mislite da je ovaj post prekratak, ali imala sam potrebu da ga napišem. Svake godine se u ovo vrijeme borim sa istim problemom, a to je kako stići sve naučiti. Ali na kraju sve uspijem, i sve se dobro završi. Zato nikad ne gubite nadu, i ne govorite kako vi ne možete nešto naučiti, jer možete. Samo se morate malo više potruditi, ali vjerujte mi na riječ, isplatiće se. Kasnije ćete se ponositi kada pogledate svoje svjedočanostvo. Ali da ne ispadne da sam pesimistična, reći ću da maj ima mnogo više dobrih strana. Visoke temperature, jedan mjesec do ljetnog raspusta i samog ljeta, i da ne nabrajam jer ih ima previše. Pa, osim što ćemo stalno učiti, potrudićemo se da uživamo u čarima ovog divnog mjeseca. Srećno vam, želim da svi postignete što bolji uspijeh u školi. :)




Instagram: @anjaxly
Email: anjasland@gmail.com

4 коментара:

  1. Super post draga Anja. I sama se borim sa ovim završnim testovima i ispitivanjima.Puno sreće na tehničkom! :)

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман8. мај 2017. 04:31

    Predivan post. Još uvek nisam osmi pa ne moram da brinem o završnim testovima.

    Nominovala sam te za jedan tag ili šta je već, više informacija na mom blogu

    laAdda

    ОдговориИзбриши