среда, 18. јануар 2017.

6 korisnih aplikacija za školu

Zdravo svima. Evo nas u novom postu nakon dva dana. Istraživala sam malo po Play prodavnici i našla sam nekoliko veoma korisnih aplikacija za školu. Za neke od njih ste možda i čuli ali ako niste veoma dobro će vam doći. Pa da počnemo.





1. School Assistant 

Prva aplikacija koju želim da vam pokažem je School Assistant. Ova aplikacija vam je kao planer samo na telefonu. Po meni je ovo najbolja aplikacija za organizaciju vremena i za školu uopšte. Da vam malo predstavim ovu aplikaciju. Prvo unosite neke podatke, koliko imate polugodišta i koje predmete imate. Možete unijeti svoj raspored časova ako ga kao i ja ne možete zapamtiti. Unosite svoje ocjene itd. Uglavnom, ne želim sad da vam pokažem baš sve. Ako želite da instalirate ovu prekorisnu aplikaciju kliknite ovdje.






2. Photomath

Vjerovatno ste svi čuli za ovu genijalnu aplikaciju ali kako da ovakav post prođe bez nje. Ako ne znate neki matematički zadatak samo uđite u ovu aplikaciju i uperite kameru ka zadatku i to je to, zadatak će biti riješen. Ne znam ko je izmislio ovu aplikaciju i koliko je trebalo vremena za nju ali taj neko je genije. Naravno, ne trebate se uvijek služiti ovim jer na testu nećete moći uzeti telefon i na kraju nećete ništa znati. Bolje je da vježbate sami. Aplikaciju možete instalirati ovdje.






3. Lektirice - lektire

U mom razredu postoji nekoliko učenika koji pročitaju lektiru i sami ih obrade. Ja pročitam lektiru skoro pa svaki put ali nekad imam problem tokom obrade tako da mi ova aplikacija mnogo pomaže. Na njoj možete naći mnogo obrađenih lektira, znači imate bilješku o piscu, temu, ideju i sve ostale stvari koje nam nastavnici daju da napišemo. Sve u svemu odlična aplikacija. Ovdje je možete instalirati.






4. Naučite i govorite Engleski

Ako ne znate baš nešto engleski jezik onda će vam ova aplikacija mnogo pomoći. Pomoću nje ćete naučiti engleski jako lako. Samo je instalirajte i prikazaće vam sve lekcije koje možete učiti. Imate svakakve načine učenja, da slušate, da pričate i da pišete. Ako hoćete dodatne lekcije i više mogućnosti morate da platite. Ova aplikacija je jedna od najboljih za učenje engleskog jezika. Ista ovakva postoji i za njemacki pa sad koji vama treba. Ako želite da učite engleski jezik kliknite ovdje a ako želite da učite njemački kliknite ovdje.




5. Džepni pravopis i gramatika

Još jedna jako korisna aplikacija. Ako ste u nedoumici da li se nešto piše odvojeno ili spojeno samo uđite u ovu aplikaciju i imate odgovor na to. Ne morate tražiti dva sata tu riječ samo ukucajte u pretrazi. U ovoj aplikaciji imate i gramatiku i napisano je npr. kada se piše nešto ovako a kada onako. Instalirajte je ovdje.






6. Curiosity

Evo je zadnja ali ne i manje važna. Ako želite da naučite nešto novo ili da čitate neke zanimljivosti instalirajte ovu aplikaciju. Jedna od najboljih aplikacija za učenje novih stvari je ova. Ja sam mislila da će biti loša ali sam je ipak instalirala da probam i oduševila sam se. Jako je korisna i zanimljiva. Aplikacija je na engleskom i možete je instalirati ovdje.







Završen je današnji post. Nadam se da ćete probati neku od ovih aplikacija jer je sve jedna jako korisna i imam svaku na svom telefonu. Imate li vi neke korisne aplikacije za školu koje ja nisam navela u postu? Ako imate slobodno mi napišite u komentar jer čitam sve komentare. Nadam se da vam se svidio post. :)


Vaša Anja! :)

11 коментара:

  1. Sjajne aplikacije draga! Definitivno ću morati da ih isprobam!

    http://lifella2.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. S' obzirom da mi fon ima jako malo memorije, nikada nisam isprobala niti jednu aplikaciju. Nadam se da ću ih probati. Hvala ti na prijedlozima, post je super:D

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  3. Odlične aplikacije kao i post, ljepo si sve napisala. Ne volim koristiti takve aplikacije meni je ljepše pisati obveze u neki planer

    Posjeti moj blog bilo bi mi drago:http://stroongana.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  4. Super post,odlična ideja i ove aplikacije su stvarno od velike pomoći!

    Ukoliko želiš,pogledaj moj blog!
    http://nadjaxx.blogspot.rs/2017/01/saveti-za-ucenje.html

    ОдговориИзбриши
  5. Zaista odlicne aplikacije. Prva aplikacija mi se posebno svidjela, odlicna je. Nadam se da cu je uskoro preuzeti.

    leylaslifee.blogspot.com

    ОдговориИзбриши