среда, 21. јун 2017.

Dosadno mi je!

Završila je i ova školska godina, a po meni je baš brzo prošla. Osjećam se kao da sam u prošloj godini, da ljeto još uvijek traje, i da treba da krenem u osmi razred. Ali nije tako, osmi razred je gotov i u septembru polazim u deveti. Završila sam ga sa prosjekom 5.0 i mnogo sam zadovoljna zbog toga zato što sam u prvom polugodištu imala manji prosjek. To sada nije toliko bitno, ali ja sam srećna zbog svog uspjeha. Nadam se da ste i vi zadovoljni svojim prosjekom, a ako niste biće bolje sljedeće godine, zacrtajte to sebi. Znam da nisam pisala oko dvije sedmice i mnogo mi je žao zbog toga. Falilo mi je sve ovo, ali jednostavno nisam imala vremena. Jedva sam dočekala da mi dođu inspiracija i višak slobodnog vremena zajedno, pa da napokon napišem post. Nadam se da me nećete smatrati neodgovornom blogerkom iako sam možda pomalo takva. Ovog ljeta ću izdvojiti dosta vremena za blog, kako za postove tako i za izgled. To vam iskreno govorim i mnogo mi je drago zbog toga.  Nećete više moje postove čitati svake dvije sedmice, nego će u jednoj sedmici vjerovatno izlaziti više postova. Često sam znala uhvatiti sebe kako govorim da mi je dosadno i da želim da radim nešto zanimljivo, te nastavim da listam društvene mreže. Zatim sam shvatila koliko zapravo zanimljivih stvari mogu da radim, a da toga nisam ni svjesna. Sjetila sam se svega što volim, i zapitala sam se kako mi uopšte može biti dosadno. Nekada to jednostavno nije dosada, nego lijenost. Govorimo sebi kako nam je dosadno, a ne želimo da ustanemo iz kreveta. Kada uhvatite sebe da si to govorite, sjetite se i ovih stvari koje ću upravo navesti a možete ih stalno raditi.




Gledajte film

Vozite bicikl

Sredite ormar

Čitajte knjigu

Vježbajte da se šminkate

Vozite rolere

Fotografišite

Pospremite sobu

Skuhajte nešto

Crtajte

Slušajte muziku

Pišite

Uradite sami (pod tim mislim na DIY projekte)

Idite na bazen

Pozovite prijateljicu

Lakirajte nokte
Idite u šetnju prirodom

Prošetajte psa (ako ga imate naravno) 




Napravite listu želja

Pišite dnevnik

Učite novi jezik

Gledajte stare slike

Meditirajte

Pomozite roditeljima u nekim poslovima

Otvorite blog

Igrajte neki sport sa prijateljima

Organizujte piknik

Počnite da gledate novu seriju

Napišite ciljeve koje želite da ispunite do kraja ljeta

Riješite se starih stvari iz kuće koje vam ne trebaju (prodajte ih ili poklonite nekome)

Okušajte se u pisanju priča

Posjetite neko zanimljivo mjesto u vašem gradu

Ukrasite stare stvari da izgledaju kao nove

Plešite

Sklapajte outfite

Instalirajte i isprobavajte nove aplikacije

Istražujte po pinterestu i dobićete mnogo ideja




Napisala sam mnogo stvari koje možete raditi kada vam je dosadno, a naravno da ih ima još milion. Ponekad se stvarno zapitam da li je zapravo u pitanju dosada ili lijenost. Postoji mnoštvo stvari koje su jako zanimljive i možete ih uvijek raditi, a neće vam biti dosadno. Znam da sam i sama sebe ponekad znala uhvatiti kako govorim da mi je dosadno, a ustvari nisam htjela da se dignem iz kreveta. Sada imamo mnogo slobodnog vremena otkad je počeo ljetni raspust, te možemo da radimo i mnogo stvari. Ja ću se tokom raspusta posvetiti najviše blogovanju, crtanju, pisanju, čitanju i gledanju serija i filmova. Naravno da ću često odlaziti i na bazen, šetnje sa prijateljima, organizovaću piknike i praviti nove stvari. Želim da ovo ljeto iskoristim na pravi način, i da mi ne prođe u listanju društvenih mreža. Naravno da mi nisu tako prolazili prethodni raspusti, ali ja želim da ovaj bude najbolji do sad. Nadam se da vam se svidio post,  da vam neće biti dosadno tokom ljetnog raspusta i da ćete ga iskoristiti kako dolikuje. 


Instagram: @anjaxly
E-mail: anjasland@gmail.com

12 коментара:

  1. Super post! Ideje su odlične i vrlo često ih radim ^^ Lijepe slike.
    Novi post -> This is my life

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! Iskreno, meni je rijetko kada dosadno, uvijek volim biti zaposlena i često ako samo malo sjednem se osjećam loše i beskorisno. Tebi preporučujem da se ne daš, i da ne dozvoliš da ti bude dosadno. Život je prekratak za piljenje u mobitel. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napisala sam da mi se to ponekad dešavalo prije, a sada je to rijetkost. Hvala ti. :)

      Избриши
  3. Nije sve tako lako kao što se čini. :D Znaš onaj osećaj kad ti je mnoooogo dosadno, ali te mrzi da išta uradiš? :/ Ali nema veze, bitno da nam je leto tu. :)

    Ana's blogger life

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, pa znam, ali treba se potruditi da ne ostanemo u krevetu cijeli dan. :D

      Избриши
  4. Radije bih ostala u krevetu xd Kada se budem izborila i konacno ustala,sigurno cu raditi nesto od ovoga :) Pogledaj novi post na mom blogu,znacilo bi mi <3 http://anastasijakostic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Definitivno mi se zna desiti da mi je dosadno, a ne mogu ustati iz kreveta. Kako si i sama rekla, vrijeme brzo prolazi, zašto da nam prođe gledajući u telefon? Definitivno ću uraditi nešto od ovoga, divni prijedlozi:D

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Jako dobar post. Ja sam takodje skoro napisala post bas na istu ideju, pa ukoliko zelis pogledaj. :)

    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    Aleksandrascorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши