четвртак, 24. август 2017.

Kako izgleda prvi septembar iz mog ugla? #BTS

Prvi septembar nije posve običan datum, on za sve učenike predstavlja početak nove školske godine, odnosno jedno novo poglavlje u njihovom školovanju. Za mene je predstojeća školska godina veoma važna jer mi je i posljednja u osnovnoj školi. Potrudiću se da u devetom razredu ostvarim jednako dobar uspjeh kao i u osmom, da bih mogla da upišem željenu srednju školu. Također je veoma bitno da dobro uradim prijemni, ali još uvijek neću pretjerano razmišljati o tome. Sve u svoje vrijeme. Taj prvi septembar kojeg sam pomenula na početku posta nam je veoma blizu, ostalo nam je gotovo nedelju dana do kraja raspusta. Imali smo mnogo vremena da se odmorimo i radimo ono što želimo i volimo, ali ipak nam ne bi škodilo još malo, sigurna sam u to. Povodom toga ništa ne možemo uraditi, jedino nam preostaje da idemo u školu iako većina nas nije pretjerano raspoložena za to. Ja sam danas odlučila da vam predstavim kako to izgleda moj prvi dan u školi. Svake godine je prilično slična situacija, pa nastavite da čitate ako vas zanima.




Počeću sa danom koji prethodi prvom septembru. Budim se i shvatam da je ovo posljednji dan raspusta,  pa sklapam oči još nekoliko minuta jer ipak više neću moći toliko dugo spavati. Ustajem iz kreveta, obavljam ličnu higijenu, doručkujem i odlazim u svoju sobu. Odmah ulazim u youtube  i shvatam da ću gotovo čitav dan provesti gledajući back to school videe i čitajući postove na blogu. Usput ću nastaviti sa uređivanjem planera i napraviti još nekoliko DIY projekata za školu. Odabraću savršen outfit za prvi dan, a i tražiću cipele koje se savršeno slažu uz njega. Sve mora biti savršeno jer ipak je to prvi dan škole. Nakon što sam sve to obavila slijedi raspoređivanje knjiga. U mojoj školi se odmah prvi dan moraju nositi knjige, ne znam kako je kod vas. Sve to savršeno rasporedim u svoj super kul novi ranac, i naravno da imam sav pribor za školu u svim mogućim bojama. I kada uđem na društvene mreže odmah primjetim da su sve objave posvećene školi. Nisam baš pretjerano srećna zbog toga, ali ipak sam pomalo uzbuđena i to skoro nikom ne govorim. U sebi mislim kako jedva čekam da vidim sve svoje prijatelje i iskoristim sav novi pribor, ali osobama oko mene govorim kako sam mnogo tužna zbog početka nove školske godine. Kada sam obavila sve shvaćam da je još uvijek raspust i da bih mogla da pogledam neki film. Nakon filma odlazim na spavanje, i pretežno svake godine to bude oko ponoći, malo ranije nego inače. Znam da to nije baš dobro, ali treba vremena da se priviknem. 




I zatim prelazim na glavnu temu ovog posta, a to je kako zapravo izgleda prvi septembar iz mog ugla. Prethodne večeri sam navila alarm naravno, i ujutru se budim pretežno lako. Kod mene je to slučaj samo prvog dana škole, uvijek ustanem veoma lako bez odlaganja alarma, a nadam se da će tako biti i ove godine. Kada se probudim odmah pomislim na to da škola počinje i nerijetko budem veoma uzbuđena zbog toga. Ustajem bez poteškoća i odlazim u toalet. Obavljam ličnu higijenu i pojedem nešto. Zatim oblačim svoj savršeni outfit za prvi dan škole, barem je tako bilo prethodnih godina. Već nisam toliko za to da je prvi dan neophodno obući se posebno. Sada shvatam da nije toliko ni bitno, ali ipak ako neko želi da se obuče posebno neka to i uradi. I kada sam obavila sve što je neophodno, napokon krećem u moju omiljenu ustanovu, školu. Ugledam sve svoje prijatelje i zagrlim ih, odnosno ne baš sve, ima i onih koje ne podnosim baš. Neću se sigurno praviti da mi nedostaju, nema prevelike potrebe za time. Svi zajedno ulazimo u učionicu, a nakon nekoliko minuta i nastavnik. Mi svake godine imamo prvi čas kod odjeljenskog starješine i to je veoma dobro. On nas upita kako smo proveli raspust, i tokom tog prvog časa se baš ispričamo. Odlazimo na sledeći čas, i neka naprimjer to bude istorija. Još uvijek nismo navikli da je škola počela, a nastavnica je odlučila da prvi dan pišemo novu lekciju. Učenici su ogorčeni, jednostavno im nije do pisanja. Mislili smo da ćemo taj dan provesti u pričanju, ali to se dešavalo samo u nižim razredima. Ne piše mi se baš, ali moram. Pokušavam da sve uredno napišem i da to bude puno boja, i čitko napisano. Uspjeva mi prvih nekoliko minuta, ali kasnije mi više nije do toga da bude savršeno uredno, samo mi je do toga da čas završi. Shvatam da škola ipak nije moja omiljena ustanova, i jedva čekam veliki odmor. U glavi pomislim koliko ću još puta morati ustati ovako rano i pisati lekcije, i kada shvatim koliko odmah mi ne bude dobro. Bilo je lijepo gledati sve te BTS videe, ali moja škola nije ni slična tim u videima. Kod njih sve izgleda tako tumblr. Jedini razlog zbog kojeg volim školu jesu moji prijatelji. Postoji i još nekoliko stvari koje školu čine ljepšim mjestom, ali i one ponekad dosade. Tek tada shvatam koliko mi je zapravo bilo lijepo na raspustu. 




I kada je škola konačno završila stižem kući i javljam se roditeljima. Oni me naravno upitaju ono poznato pitanje, kako je bilo u školi. Kažem im kako je bilo dobro, ali ipak je bilo ljepše na raspustu. Odmah čim dođem zapisujem obaveze u planer ako ih imam, jer ponekad se zna desiti da ih nemam mnogo prvog dana. Uzimam telefon i pišem prijateljima iz razreda. Odmah počinjem da učim prve lekcije da mi se ne bi nagomilalo gradivo, ali to se na kraju nekad i desi. Shvatam da kada naučim sve imam dovoljno vremena za sve ostalo, te pokušavam da učim iako to nisam radila već skoro tri mjeseca. Također shvatam ću morati još mnogo da učim, jer škola je ipak tek počela. Nisam zadovoljna zbog toga i poželim da sam još na raspustu, tako je bilo lijepo dok je trajao. Nema veze, odbrojavanje do zimskog raspusta može da počne, pa nije ni on tako daleko, zar ne?




U ovom postu sam opisala kako inače izgleda moj prvi dan u školi, i to ne bude svake godine skroz isto, ali skoro svake je upravo ovakav. Dan prije budem veoma uzbuđena zbog škole i gledam BTS videe. Oni me inspirišu da napravim nešto kreativno za školu, nešto što niko neće imati. Ali kada se vratim iz škole prvog dana shvatim da mi je na raspustu bilo mnogo ljepše. :)

Kako izgleda vaš prvi septembar? 


Instagram: @anjaxly
E-mail: anjasland@gmail.com 

16 коментара:

  1. Ajoj, jako interesantan i zabavan post! Ocigledno imamo slicna interesovanja i ugao gledista! Veoma zanimljiv i originalan post.

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post, jako lepo pišeš, vidi se da imaš talenata za ovo, dok sam čitala bukvalno sam mogla zamisliti celu situaciju... Mofu ti reći da otprilike isto provodim toj prvi dan... Ta euforija, uzbuđenje, motivacija... A onda nedelju dana posle sve po starom :( Takođe ti želim svu sreću u novoj školskoj godini i da odlično uradiš taj prijemni <3 <3 <3


    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post draga! Želim ti da što bolje proveđeš prvi septembar i sretno u školi tjekom cijele školske godine :D
    Ako imaš vremena posjeti moj blog -> This is my life

    ОдговориИзбриши
  4. Super post, srećno u novoj školskoj godini.

    Pratim te, ako želiš uzvrati.

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  5. Znači, post je ultra originalan i zanimljiv! Svaka ti čast! Meni je ovo isto zadnja godina u osnovnoj školi, ali ja sam 8. razred (mi u Hrvatskoj imamo 8 razreda osnovne) i hvala Bogu mi ne nosimo knjige prvi dan škole jer ne znamo raspored. U prva dva tjedna najčešće na satovima pričamo i ne radimo ništa. Inače isto kao i ti prvi dan se budim lako, čak i prva dva-tri tjedna, a onda poslije se vučem kao puž. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post,i ja ću isto ove godine u 9 razred i trebat će mnogo koncentracije i volje a onda kad shvatim tako svaki dan,svaki mjesec...Nisam sigurna da li ja to mogu opet haha.Sve u svemu odličan post!♥


    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post, vrlo kreativan.

    Pratim te, ako želiš uzvrati.

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  8. Jako kreativan i odličan post , imam i ja svoj DIY planer i baš ga to čini posebnim :) !
    GIVEAWAY -> http://hisandherway.blogspot.hr/2017/08/school-struggles-giveaway.html <--

    ОдговориИзбриши