недеља, 14. мај 2017.

Stvari kojima ćete nekome popraviti dan

Loši dani nas nikada ne mogu zaobići. Nekada nam se prosto desi da budemo tužni i bezvoljni bez ikakvog razloga, a nekada za takvo raspoloženje postoje razlozi. Svi bismo mi voljeli da nikada ne budemo takvi, ali to je možda i nemoguće. Ja pokušavam da uvijek budem srećna i pozitivna, ali ni mene ne zaobilazi loše raspoloženje. Ali, ne brinite, raspoloženje se može popraviti na nekoliko načina. Ako vaš najbolji prijatelj u školu dođe kao pokisao, vi ste tu da mu pomognete, jer ko će ako nećete vi. Zapamtite da ćete mu samo odmoći ako ga budete ignorisali samo zbog toga što je jedan dan loše volje. Odlučila sam da napišem svoje savjete kako možete da oraspoložite nekoga, to ne mora biti samo vaš prijatelj, može i član porodice. Tužnoj i neraspoloženoj osobi će se ove stvari sigurno svidjeti.



Saslušajte ga i dajte mu savjet

Ako vaš prijatelj ili bilo koja druga osoba ima nekakav problem, sigurno bi željela da vam ispriča šta mu je. Kada vam se izjada biće mu mnogo lakše, a s tim će mu se i raspoloženje popraviti. Pažljivo ga saslušajte te mu dodijelite savjet ako mislite da ćete ga ispravno posavjetovati. Nemojte govoriti kako je vaš problem veći, jer onda će mu biti još gore, najbolje bi bilo da mu kažete da će biti bolje i da uvijek ima vas ako mu nešto zatreba. Osoba će se osjećati sigurnije i zadovoljnije.


Častite ga slatkišom

Kome još ne prija jedna topla čokolada, ili pak palačinke sa nutelom? Mislim da ne postoji takav čovjek, a još mu više prija kada je neraspoložen. Tada bi se samo sklupčao u ćebe, gledao seriju i samo jeo, sam sa sobom. Iako to nije savršena opcija, možete zajedno sa njim da uživate u čarima čokolade i nove epizode vaše omiljene serije! Dan će biti duplo bolji nego da cijeli dan slušate tužnu muziku i plačete.




Prošetajte i napravite mali fotošuting

Izvedite tužnog prijatelja u malu šetnju gradom, obucite se lijepo i fotografišite jedno drugog. Sigurno će mu to mnogo prijati. Možete pronaći nekog da vas slika zajedno, te možete praviti lude face ili tražiti inspiraciju za divne fotografije na internetu.


Zagrlite ga

Ovdje nema šta da se priča, svako voli da dobije jedan prelijep i dug zagrljaj. Zagrljaji su nešto posebno, oni mogu da izmame osmijeh na lice najtužnijem čovjeku na svijetu. Pokušajte svog prijatelja da oraspoložite jednim velikim zagrljajem!




Recite mu da ga volite

Bila to vaša majka, prijatelj ili dečko, ako mu kažete da ga volite to mu može popraviti cijeli dan. Kada zna da ima nekoga ko ga voli i ko će mu uvijek biti podrška, onda zna da ima sve. Iako misli da je sve crno, onda će shvatiti da nije. Sve dođe i prođe. I to što je trenutno neraspoloženoj osobi maklo konstantni osmijeh sa lica će jednom biti daleka prošlost. Sada se samo treba isplakati i olakšati dušu, a kasnije će sigurno sve biti mnogo, mnogo bolje. Ne brinite, nije teško izgovoriti te dvije famozne riječi, volim te!



Slušajte veselu muziku


Tužnoj osobi će tužna muzika samo odmoći, pogotovo ako je to vaša prijateljica i nesrećno je zaljubljena. Zato, napravite plejlistu na kojoj će gotovo sve pjesme biti vesele, i slušajte ih zajedno. Rasplešite se, i uživajte!




Sve ove stvari će vam sigurno pomoći da nekome popravite dan. Naravno da vjerovatno nećete moći da mu raspoloženje popravite skroz, ali djelimično ćete sigurno uspjeti. Potrebno je samo da mu izmamite osmijeh na lice. Postoji još mnogo načina da nekoga oraspoložite, ali po meni su ovi jedni od najboljih. Nekim ljudima je dovoljno da je njegov prijatelj uz njega i njegovo raspoloženje je već bolje. Jer pravi prijatelj će uspjeti da izmami osmijeh na lice neraspoloženoj osobi čim se pojavi. Za to nam i služe najbolji prijatelji. Oni su tu da nam budu rame za plakanje, ali i da se vesele sa nama. On će uvijek biti tu za vas, i neće tražiti izgovore da se ne vidi sa vama. Ako ste vi ta osoba koja je tužna, onda pozovite nekoga da se družite. Možete raditi svašta što će vam odvući misli sa problema i tuge. Nadam se da su dani kad ste neraspoloženi rijetki, jer ipak je ljepše vidjeti osmijeh na licu nego suzu. :)


Instagram: @anjaxly
E-mail: anjasland@gmail.com

8 коментара: