субота, 25. фебруар 2017.

10 načina da kvalitetno provedete vikend!

Nije baš zanimljivo provesti cijeli vikend u krevetu listajući po instagramu, ali on uglavnom tako protekne. Često mi se to desi, listam po pinterestu puna ideja za produktivan vikend, ali ipak je lakše ostati u krevetu uz dobar film. Ne trebamo dopustiti sebi da se to desi samo zbog naše lijenosti. Tu lošu naviku treba što prije izbaciti iz života. Ona nam samo donosi loše zdravlje i višak kilograma. Možda mislite da pretjerujem, dobro možda i jeste tako, ali mnogo je zdravije izaći napolje na svjež vazduh nego ležati u krevetu uz hrpu slatkiša i slaniša. Vikend je tu da nam pruži malo opuštanja i odmora od svakodnevnog učenja te ga trebamo iskoristiti na pravi način. Nakon nekoliko mjeseci hladnog vremena i neizlaženja iz kuće napokon je došlo sunce. Zašto ne bismo iskoristili to i izašli napolje na svjež vazduh? Zar to nije zabavnije od gledanja slika lažnih savršenih života i kukanja kako vi nikada nećete imati takav? Zaboravite na to i iskoristite vikend kako dolikuje!




      1. Šetajte sa drugaricama!

Sunce je napokon izašlo i došlo je vrijeme da pozovete svoje drugarice u šetnju gradom. Obucite tu kožnu jaknu koju dugo držite u ormaru i čekate mjesecima da je obučete. Starke u vašem obućaru dugo čekaju da ih ponovo obujete jer ipak one su najljepša obuća koja postoji. Kupite sebi neku poslasticu i šetajte gradom opušteno i zadovoljno. Ja ovo praktikujem ma koje god doba godine bilo jer ne mogu da izdržim da preskočim jedan petak bez šetnje i tračarenja sa drugaricama. Ne budite kao ja i ne smrzavajte se šetajući po najvećem snijegu u januaru.


2. Pospremite sobu i radni stol!

Da li vam u sobi još stoje lampice i ukrasi od nove godine? Ako se još uvijek tu nalaze konačno bi bilo vrijeme da ih sklonite jer proljeće nam dolazi za skoro mjesec dana. Ja već imam osjećaj da je došlo i jedva čekam da zvanično dođe dan kada kalendarski stiže. Vaša soba je dugo bila u novogodišnjem i Božićnom fazonu i vjerovatno vam je dosadilo. Vrijeme je da vašu sobu obojite u razne boje. Neka bude što šarenije, jer tako je najljepše! Kupite kućno cvijeće, obojite tegle za olovke u tople boje, radite sve što vam je na volji samo neka bude u raznim bojama. Što se tiče radnog stola on mora biti uredan jer tu ipak učite. Sklonite sve nepotrebne stvari sa njega i ostavite samo ono što vam je potrebno i što vam neće odvlačiti pažnju dok učite.

3. Fotografišite!

Uzmite svoj telefon ili fotoaparat, izađite napolje i samo slikajte, slikajte i slikajte. Zelena trava je zaslužila da bude fotografisana jer je mnogo vremena bila prekrivena bijelim pokrivačem. Vaša drugarica se obukla najljepše što može i to zaslužuje po koju fotografiju, jer nešto se mora postaviti na instagram. Nije bitno ako fotografišete mobilnim telefonom, jer i tako slike mogu ispasti savršeno. Potrebno je samo malo truda i dobre volje.




4. Organizujte movie night sa prijateljima!

Nema potrebe da puno naklapam o ovom. Pozovite što više prijatelja kod vas, upalite neku komediju, kupite dosta kokica i uživajte. Možete gledati i horor pa se pravite da se ne plašite iako jeza prolazi kroz vas, a možete i neki romantični. Ta noć je stvorena za uživanje!


5. Posjetite neku izložbu!

Da li se sjećate kad ste zadnji put otišli na neku izložbu, ustvari da li ste uopšte otišli? Ako ste pomislili u sebi da je to stvarno dosadno i da to nije za vas, definitivno morate promjeniti mišljenje. U mom gradu su izložbe veoma česte, a ja sam jedan od posjetilaca. Ne odlazim baš na svaku, ali ako imam vremena i volje pojaviću se tamo. Svi slikari su zaslužili da njihove slike budu viđene i pohvaljene ili pak iskritikovane.


6. Slušajte muziku!

Uđite na youtube, pronađite svoju omiljenu pjesmu i pojačajte do kraja. Još ako ste sami kod kuće ili sa prijateljima možete da se isplešete do mile volje. Ko još ne voli slušati muziku, a pogotovo omiljene pjesme. Ne, nemojte slušati neku tužnu muziku i preplakati cijeli vikend jer ste nesretno zaljubljeni, pustite veselu muzike i uživajte dok nije došao još jedan školski dan gdje ćete cijeli dan morati provesti nad knjigom.




7. Šminkajte se!

Ako ste veliki ljubitelj šminke i veoma dobro znate da se šminkate, ili želite da još bolje znate, ovo je savršeno trošenje vremena za vas. Izvadite svu šminku koju imate i krenite u akciju. Na instagramu postoji mnogo slika predivnih mejkapova, pa pokušajte da i vi napravite isti takav. Gledajte na jutjubu tutorijale kako da se lijepo našminkate, pa pokušajte. Ja ne volim baš da se šminkam niti znam, te ja ovo ne primjenjujem.



8. Vježbajte!

Osim što je zdravo za naše tijelo vježbanje nam pomaže da postignemo željeni fizički izgled. Svakoj osobi je neophodno da se bavi nekom fizičkom aktivnošću, pa ako ne trenirate neki sport možete i sami da trenirate kod kuće, Ako vam ne odgovara vježbanje kod kuće možete ići i u teretanu. Takođe ako ste veoma mladi ne preporučuju vam se intenzivni treninzi. Postoji mnogo načina za vježbanje, pa možete birati koji god želite. Trčite, vozite bicikl, vozite rolere, radite čučnjeve, radite sklekove itd. Na vama je da izaberete da li ćete voditi zdrav život ili ne.


9. Isprobajte nove recepte!

Prosurfajte malo po internetu i potražite nove recepte koje možeš sama napraviti. Jede ti se nešto slatko, pa zašto ne bi sama napravila to i bila ponosna na sebe? Vjeruj mi da to uopšte nije teško i da ćeš kad to napraviš biti jako zadovoljna. Mama bi vjerovatno bila ponosna na tebe, jer većinu vremena galami na tebe jer joj ništa ne pomažeš. Šalim se haha. Možete da pronađete i recepte za pilinge za lice i tijelo, jer preko vikenda imate vremena da ih isprobate. Krenite u potragu!




10. Otiđite na selo!

Sigurna sam da imate baku i deku na selu, rijetki su oni koji žive u gradu. Vikend je savršeno vrijeme da odete kod njih i provedete vrijeme sa njima. Skuhajte kafu i prepričavajte im zanimljive događaje iz grada. Možete i istražiti selo, vidjeti kakvih sve ima biljaka i šta sve vaša baka uzgaja u bašti. 


Nadam se da sam vam bar malo pomogla da se bolje provedete vikendom. Inspiracija za ovaj post mi je došla u toku časa matematike, kako čudno. Razmišljala sam šta ću raditi ovaj vikend, i sjetila sam se bih mogla i vama pomoći da ubijete dosadu. Pa, iskoristite neki od mojih prijedloga i uživajte. :)




Instagram: @anjaxly
E-mail: anjasland@gmail.com




10 коментара:

  1. Baš sam se pronašla u ovom sa lampicama.Još uvijek su u sobi haha.Divni savjeti zaista! :)

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  2. Odlični savjeti. Uživala sam čitajući post!

    http://stroongana.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  3. Redovno radim savet sa šminkanjem i redovno ispadne užasno, ali je zanimljivo :'D ♥
    Odlične ideje, draga ♥

    Die with memories,not dreams

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam šetati i stvarno to preporučujem kao odlično opuštanje i rekreaciju! Jako lijep post, imaš novog pratioca!

    Lijep pozdrav s bloga...
    Kalopsia

    ОдговориИзбриши
  5. Totalno sam se pronašla sa ovim lampicama jer mi još uvijek stoje u sobi, no mislim da je vrijeme da ih maknem. No, hvala na predivnim idejama :)

    Eunoia

    ОдговориИзбриши